Nepageidaujamų plaukų šalinimas – kokie būdai efektyviausi?

Problema, su kuria susiduria daugiausiai moterys, bet kuri dažnai aktuali ir vyrams – nepageidaujamų plaukelių šalinimas. Dėl švelnios odos ne vienas asmuo gali ryžtis gan skausmingoms procedūroms – depiliacijai karštu vašku ar savo sugalvotais ir internete rastais būdais. Depiliacijai skirtų produktų gamintojai dažnai gali sakyti, kad jų gaminiai užtikrina švelnią odą ilgam. Vis dėlto, ar tai tikrai tiesa?

Depiliacija – skausmas ir laukimas, kol plaukeliai vėl bus tinkami procedūrai

Bene didžiausi depiliacijos trūkumai yra jos metu patiriamas skausmas ir faktas, kad visai netrukus tą patį skausmą vėl reikės patirti.

Nereikia pamiršti ir to, kad tam, jog depiliacija būtų atliekama kone idealiai ir būtų pašalinti visi nepageidaujami plaukeliai, reikia juos pakankamai paauginti. Štai čia iškyla problema, nes asmuo priverstas kelias savaites slėpti plaukuotas vietas iki kol galės vėl džiaugtis švelnia ir lygia oda.

Nepageidaujamų plaukelių šalinimas lazeriu – ne naujiena

Visos lazeriu atliekamos procedūros pasižymi ilgalaikiu efektu ir neskausmingumu (daugiau sužinoti galite apsilankę http://www.bioklinika.lt/plauku-salinimas-mediostar-next-lazeriu/). Vis dėlto, dažniausiai nepageidaujamų plaukų šalinimo šia priemone yra vengiama. Tai lemia sklandantys mitai:

  • Po lazerio procedūros plaukelių augimas tik suintensyvėja, o pati procedūra – skaudi. Tai tėra mitas, kuris, greičiausiai, yra sukurtas kitų plaukelių šalinimo būdų šalininkų. Procedūros metu sunaikinamas plaukelio folikulas, o tai neleidžia jam ataugti. Pati lazerio procedūra yra neskausminga, nes šiuolaikinių technologijų dėka jos metu oda yra maloniai vėsinama.

  • Plaukeliai iš karto atauga. Visų pirma, žinotina, kad visiškai pašalinti plaukelius prireiks net 4-8 procedūrų. Taip yra dėl to, kad visi plaukai auga skirtingai ir vienos procedūros metu dauguma plaukelių gali būti dar neišaugę. Atlikus visą nepageidaujamų plaukelių šalinimo lazeriu kursą, kiekvienas galės džiaugtis elastingesne, lygesne ir atsinaujinusia oda.

  • Po procedūros atsiranda randai. Randai gali atsirasti kaip komplikacija naudojant nekokybišką ar seną lazerį. Visiškai priešinga situacija yra su naujos kartos lazeriais. Pavyzdžiui, MeDio Star NeXT lazeris ne tik pašalina plaukelius, bet ir skatina elastino ir kalogeno gamybą, kas užtikrina, kad sveika ir gražia oda galima džiaugtis itin greitai.

Taigi nepageidaujamų plaukų šalinimo būdą lieka išsirinkti Jums patiems. Verta pabrėžti tik tai, kad tiek depiliacijos, tiek ir lazerio procedūros turi būti atliekamos maždaug kas tiek pat laiko, bet būtent lazeris užtikrins, kad šioms procedūroms apskritai ateis pabaiga ir galėsite džiaugtis švelnia oda ilgą laiko tarpą.

Leave a comment